logo salon el leon

Microneedling

een stralende huid

Krijg een jeugdige en stralende huid met microneedling. Een van de meest populaire behandelingen is microneedling. Het is een techniek die helpt om de textuur, kleur en uitstraling van je huid te verbeteren.

Wat is microneedling?

Bij microneedling worden kleine steriele naalden gebruikt om gaatjes in je huid te prikken. Hierdoor ontstaan er kleine beschadigingen in je huid die je lichaam aanzetten tot natuurlijk herstel.

Tegelijkertijd dienen de gaatjes als microkanaaltjes waardoor hoog geconcentreerde meso-werkstoffen uit meso preparaten sneller en dieper in de huid worden opgenomen.

Daarnaast stimuleert de behandeling de productie van collageen en elastine, twee belangrijke eiwitten die ervoor zorgen dat je huid stevig, vol en jeugdig blijft.

Voordelen van microneedling

Microneedling biedt tal van voordelen voor de huid, waaronder:

 • Vermindering van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels
 • Minimalisering van de zichtbaarheid van acne littekens, striae en andere littekens
 • Verbetering van de textuur en teint van de huid
 • Stimulering van de collageenproductie voor een stevigere, jeugdigere uitstraling
 • Versterking van de effectiviteit van topische huidverzorgingsproducten

Wat kun je verwachten tijdens een microneedling behandeling?

Tijdens een microneedling behandeling bij Salon El Leon, wordt er gebruik gemaakt van een veilig en geavanceerd apparaat. De schoonheidsspecialist zal het apparaat zachtjes over jouw huid bewegen, waardoor er kleine gaatjes in de huid ontstaan. Deze behandeling duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Na de behandeling kan de huid een beetje rood, gezwollen en gevoelig zijn, maar dit is tijdelijk en zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen. Je kunt na de behandeling direct weer alle normale activiteiten hervatten, maar het is aan te raden om direct zonlicht te vermijden en zonnebrandcrème te dragen om jouw huid te beschermen.

Daarnaast is het aan te raden om de eerste twee dagen na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank te gaan en geen inspannende sport uit te oefenen.

De behandeling in het kort

 • Voorbereiding op de behandeling; reiniging en desinfectie
 • Aanbrengen van het meso preparaat
 • Microneedling behandeling
 • Afronding behandeling; verkoelend masker en moisturizer

Hoe vaak moet je microneedling ondergaan?

Hoe vaak je microneedling behandelingen nodig hebt, hangt af van jouw specifieke huidproblemen en doelen. Voor algemene huidverjonging is het vaak genoeg om tussen de drie en zes behandelingen te ondergaan, met een tussenpoos van twee weken. Als je ernstigere huidproblemen hebt, zoals acne littekens of diepe rimpels, heb je wellicht vaker behandelingen nodig.

Is microneedling geschikt voor mij?

Er zijn bepaalde indicaties en contra-indicaties die je moet kennen voordat je microneedling ondergaat. Indicaties zijn de tekenen en symptomen die aangeven dat je microneedling zou kunnen overwegen. Dit zijn onder andere huidveroudering, pigmentvlekken, acne littekens en andere soorten littekens.

Contra-indicaties zijn redenen waarom je microneedling niet zou mogen ondergaan. Dit omvat onder andere actieve acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

Het is belangrijk om jouw huid zorgvuldig te laten onderzoeken voordat je microneedling ondergaat. De schoonheidsspecialist kan je helpen bij het beoordelen van jouw huidproblemen en bepalen of microneedling geschikt is. Als je nog vragen hebt over microneedling en of het geschikt is voor jouw huidtype, neem dan gerust contact op.

Download het toestemmingsformulier microneedling (informed consent)

Prijslijst

Microneedling

Behandeling Prijs
Microneedling gezicht - 1 behandeling € 125
Microneedling gezicht - 3 behandelingen € 350
Microneedling gezicht - 6 behandelingen € 700
Microneedling gezicht & hals - 1 behandeling € 145
Microneedling gezicht & hals - 3 behandelingen € 400
Microneedling gezicht & hals - 6 behandelingen € 775
Microneedling gezicht, hals & decolleté - 1 behandeling € 165
Microneedling gezicht, hals & decolleté - 3 behandelingen € 450
Microneedling gezicht, hals & decolleté - 6 behandelingen € 850